SAMSUN / HAVZA - Vakıfbank Atatürk Ortaokulu

Nis

Okulumuzdan Anasınıfı hocalarımız Damla OLCAY ve Nevin KANKURDAN ile E Twinnig projesine ortak olunmuştur. Projenin amacı geçmişten gelen oyunları gelecek kuşaklara taşıyarak oyunlar oynamaktır. Kuşaklar arasında ki benzer ve farklılıklar analiz edilecektir.

Our school has become a partner in the E Twinnig project with our Kindergarten teachers Damla OLCAY and Nevin KANKURDAN. The aim of the project is to play games by carrying the games from the past to future generations. Similarities and differences between generations will be analyzed.

Nis

Eco-detectives projesi kapsamında okulumuzun proje yöneticisi Nevin Küçükenez öğrencilerimizle e-güvenlik kapsamında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonunda öğrencilerimiz oluşturduğu kelime bulutlarının da içinde bulunduğu bir e-güvenlik panosu hazırladı.

Mrt

Velilerimiz okul internet sitemiz üzerinde Bağlantılar bölümündeki  "Okuldan Randevu Al" sekmesi üzerinden e-devlet şifresiyle sisteme giriş yaparak öğretmenlerin zaman çizelgesinde boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabileceklerdir. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğleye kadar sistem açık olacaktır. Öğleden sonra okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecektir. Velilerimiz, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebileceği gibi, aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecektir.

Sisteme giriş yapmak için okul sitemizdeki (https://vakifbankataturkortaokulu.meb.k12.tr/)  "Okuldan Randevu Al" butonunu kullanabilirsiniz.

Mrt

Okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri Maide TOKOĞLU ve Erol ŞAHİN tarafından hazırlanan Hoşgeldin Ramazan etkinlikleri öğrencimizin Kur'an'ı Kerim tivaleveti ile başlamış, ardından Ramazan'ın hayatımıza dair getirileri üzerine konuşmalar, şiirler, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları Hacivat Karagöz gösterisi ve ramazan piyesi ile devam etmiştir. Görsel sanatlar öğretmenimiz Nuriye AKTÜRK tarafından Ramazan Sergisi yapılarak ramazan ayının gelişini öğrencilerimize hissettirmek, öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak için düzenlenen etkinlikte görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru tarafından öğrencilerimizin trafikle ilgili bilincini artırmak amacıyla okulumuzda “Trafik ve Yaya Güvenliği Eğitimi” düzenlendi.

Mrt

Münazara öğrencilerin okuyan, sorgulayan, yorumlayan kişiler olarak yetişmelerine katkı sunar. Öz güven, sorumluluk  duygularını artırarak; Türkçeyi doğru ve etkin bir şekilde kullanma becerilerini geliştirir. Toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerine katkı sağlar. Karşılaştıkları problemler karşısında bireysel ve işbirliği içerisinde çözüm bulma, karşıt görüşü çürütme, özgür fikir üretebilme yeteneklerini geliştirir. Birçok becerinin gelişmesine katkı sunan münazara etkinliği her yıl okulumuzda düzenlenmektedir.

Münazara etkinliğinin hazırlanması ve uygulanması aşamasında emeği geçen koordinatör öğretmenlerimize, jüri üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

10 türk, 9 yabancı toplamda 19 ortakla yürütülen “Eco-Detectives”  adlı eTwinning projesinde Vakıfbank Atatürk Ortaokulu olarak yer alıyoruz.

Mrt

LGS başvuru işlemleri 18 Mart 2024 Pazartesi günü başladı ve 29 Mart 2024 cuma günü sona erecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam (e-Okul) üzerinden gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için okul müdürlüğüne başvurabilir veya Milli Eğitim Bakanlığının  SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU nu inceleyebilirsiniz.

Mrt

ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SİMGESİ OLAN İSTİKLAL MARŞIMIZIN, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TARAFINDAN MİLLİ MARŞ OLARAK KABUL EDİLİŞİNİN 103. YIL DÖNÜMÜNDE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNCE HAZIRLANAN PROGRAMIMIZI İCRA ETTİK.

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'U SAYGI VE MİNNETLE ANDIĞIMIZ PROGRAMIN HAZIRLIĞINDA VE SUNUMUNDA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Okul Müdürümüz Fikret YAVUZ ve müdür yardımcımız Tanju ÇELİK kadın öğretmenlerimiz ve personellerimiz ile pasta kesip tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. İdaremize teşekkür ediyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem veli toplantısı yapılarak öğrencilerimizin durumları değerlendirildi. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

OKUSAM projesi kapsamında okulumuzda bulunan öğretmenlerimizle birlikte SİMYACI kitabını okuyarak münazara çalışması gerçekleştirdik. Çalışmayı organize eden Nihal dikici öğretmenimize ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ederiz.